SkinZone ÁSZF

Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet, valamint a hatályos egyéb vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével készült.

Jelen ÁSZF 2008. április 1. napjától határozatlan ideig hatályos.

Jelen ÁSZF a Fox Hunter Kft által üzemeltett www.skinzone.hu internetes honlapon hozzáférhető és áttanulmányozható. A Fox Hunter Kft által forgalmazott termék(ek) megrendelésével a vásárló jelen Általános Szerződés Feltételeket tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

  

A Kereskedő cégadatai

A Kereskedő neve:

Fox Hunter Korlátolt Felelősségű Társaság

A Kereskedő rövidített neve:

Fox Hunter Kft

A Kereskedő székhelye:

2089 Telki, Juharfa utca 7.A Kereskedő cégjegyzékszáma:

Cg. 13-09-118663

A Kereskedő adószáma:

14239670-2-13

A tevékenység SZJ száma:

52.61.13. Nem szakosodott csomagküldő kiskereskedelem

A továbbiakban „Fox Hunter” vagy „Kereskedő”.


A Kereskedő ügyfélszolgálatának elérhetősége, Internetes honlapja

A Kereskedő levelezési címe: 2089 Telki, Juharfa utca 7.
Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Telefon: 30 355 6563
E-mail: info@skinzone.hu
Az ügyfélszolgálat munkanapokon munkaidőben (09.30-18.00 között) hívható, munkaidőn túl a hívásokat üzenetrögzítő fogadja.
A Kereskedő internetes honlapjának címe: www.skinzone.hu

Tárhely szolgáltató: Supernetwork S.r.o., Csehország, 46303 Liberec, Bilejova 407, e-mail: provozovatel@supernetwork.cz.A termék leírása és ára

A „skin” megnevezésű termék alatt egy vinylből készült, speciális öntapadó fólia értendő, amelyet grafikai motívum díszít, védőlaminálással ellátva, amelynek célja elsősorban a különböző számítástechnikai eszközök dekorálása, amilyenek például a notebook, nyomtató, szkenner stb. A skin egyben egy bizonyos védőréteget is képez a készülékek felületén keletkező karcolások ellen.

A vásárlónak lehetősége van arra is hogy a saját maga által feltöltött fénykép, kép, bármely egyéb grafikai alkotás feltüntetését kérje az általa megrendelt egyedi skin felületén. Ilyen esetben a megjelenítendő képet az alábbi módon és formátumban kell a Kereskedő rendelkezésére bocsátani:

  • a következő bitmap formátumokat fogadjuk: JPG, GIF, TIFF, BMP
  • vagy vektorosan: EPS, AI, CDR, PDF
  • a motívum ajánlott felbontása 300 dpi, mérete 1600x1200 pixel
  • CMYK színkezelés (RGB esetében nem biztosítható a megfelelő színhűség)
  • a motívum orientációja / aránya egyezzen meg a skin arányaival
A Kereskedő fenntartja a jogot arra, hogy a vásárló által megadott méretek esetében az egyébként szokásos ártól eltérő, egyedi árajánlatot adjon. Ebben az esetben a megrendelés csak akkor válik érvényessé, ha a vásárló az árajánlat elfogadását emailben visszaigazolja.
Akciós termékből az akció időszaka alatt egy vásárló legfeljebb 3 db-ot rendelhet.
A vásárló által megadott méretek megfelelőségéért a Kereskedőt nem terheli felelősség.
A vásárló tudomásul veszi, hogy az alkalmazott technológia és alapanyagok (pl. UV-ellenálló, matt laminálófólia) miatt a skin színei jelentős mértékben eltérhetnek az alapjául szolgáló kép színeitől, ezért a Kereskedőt ilyen vonatkozásban semmilyen felelősség nem terheli.

A termékhez kapcsolódó felhasználási útmutató

1. A felület előkészítése

A skint felhelyezhetjük a legkülönbözőbb anyagokra. Az érintkező felület azonban legyen sima, alaposan megtisztított és zsírtalanított. A zsírtalanítást elvégezhetjük ipari szesszel vagy mosóbenzinnel.

2. Ellenőrizzük a skin méreteit

Vessünk egy pillantást a skinre, és futólag ellenőrizzük a méreteit és a kivágását. Az öntapadó fóliával óvatosan bánjunk, különösen arra ügyeljünk, hogy ne egyszerre válasszuk le a szilikonpapír alaprétegről. Kerüljük az öntapadó fólia nyújtását. A nyújtás következménye az lehet, hogy az öntapadó fólia nem fog illeszkedni a készülékhez. Figyelem: a skin öntapadó oldala a teljes leválasztás után összeragadhat és ezzel visszafordíthatatlan kár keletkezhet a skinben!

3. A skin felragasztása

Válasszuk le az öntapadó fólia maradék részét oly módon, hogy az alapot képező papíron már csupán a skin maradjon (távolítsuk el az esetleges logó kivágásait is). Ezek után hajlítsunk be kb. 2 centiméternyi szilikonpapírt a skin részéből, a skint pedig óvatosan fogjuk meg úgy, hogy a megfelelő oldalán álljon, és egyenesen legyen rögzítve az egyik oldalon. Lassan válasszuk le a papírréteget, a skint pedig egy textiltörlővel (filckendő) nyomjuk a közepe felől a szélek irányába. Lassan válasszuk le a papírréteget, ugyanakkor pedig fokozatosan szorítsuk a skint az egyik oldalról a másik oldalra, hogy ne keletkezzenek buborékok. Végül alaposan szorítsuk le az öntapadó fólia minden egyes részét. Amennyiben mégis buborékok keletkeznének, szúrjuk ki őket gombostűvel, a levegőt pedig préseljük ki belőlük.
A megfelelő eredmény érdekében rendkívül fontos, hogy ne kapkodjuk el a skin felragasztását!

Jelen leírás tájékoztató jelleggel csak az ismertetés célját szolgálja, annak esetleges pontatlanságáért a Kereskedő felelősséget nem vállal.

A honlapon feltüntetett árak bruttó összegek, tehát tartalmazzák az ÁFA-t, és visszavonásig érvényesek. Az ár nem tartalmazza a postázás és a csomagolás költségét. A termék ára magában foglalja a terméken megjelenített, a Kereskedő által biztosított Alkotásnak a terméken történő egyszeri felhasználása után a szerzőt megillető jogdíjat.

A megrendeléshez a vásárló által használt hírközlési eszközök és szolgáltatás költségeit a vásárló viseli, melynek vonatkozásában a vásárló és hírközlési szolgáltatója közötti előfizetői szerződés rendelkezései irányadóak.


Adatszolgáltatás

A SkinZone internetes oldalon történő vásárláshoz előzetes regisztrációra nincs szükség. A megfelelő személyes adatokat a rendelési folyamat során kéri a rendszer. Az adatszolgáltatás önkéntes és a megadott adatok helyességéért és valódiságáért a vásárlót kizárólagos felelősség terheli. Az adatok megadásával illetve a megrendelés elküldésével a vásárló magára nézve is kötelező jelleggel elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.


A megrendelés módja

A vásárló a megfelelő adatok megadását követően jogosulttá válik arra, hogy a Kereskedő által forgalmazott termék(ek)et on-line úton megrendelje. A megrendelés során az adatszolgáltatás önkéntes, a megrendelésen megadott adatok helyességéért és valódiságáért a vásárló kizárólagos felelősséggel tartozik. A megrendelés elküldése előtt a vásárló kötelessége a megrendelésben megadott adatok ellenőrzése. Amennyiben a vásárló valamely adatot módosítani kíván, úgy ezt a „Vissza” mezőre kattintással teheti meg. Ilyen esetben visszatér a megrendelő lap korábbi – a módosítást közvetlenül megelőző utolsó – állapotához. Amennyiben a vásárló az adatokat ellenőrizte, és megrendelését véglegesnek tekinti, úgy a megrendelést a „Befejezés” ikonra kattintással küldheti meg a Kereskedő részére. Az elküldött megrendelés visszavonására vagy módosítására nincsen lehetőség, ilyen esetben a vásárlót ajánlati kötöttség terheli a termék megvásárlására.

A vásárló által on-line leadott megrendelést a Kereskedő a megrendelés elküldésétől számított legkésőbb két munkanapon belül e-mail útján visszaigazolja a vásárló részére. Az on-line megrendelést követően a rendszer által automatikusan generált rendelésösszesítő email csupán a tájékoztatást szolgálja, és nem minősül a megrendelés visszaigazolásának. A visszaigazolt megrendeléssel a felek között írásbeli szerződés jön létre a termék megvásárlására. A Kereskedő a visszaigazolt megrendeléseket iktatja, és szerződésként nyilvántartja. A Kereskedő által küldött visszaigazoló elektronikus levelet a vásárló köteles megőrizni.

A megrendelés és a visszaigazolás akkor tekintendő a Kereskedőhöz, illetve a vásárlóhoz megérkezettnek, amikor az a címzett számára hozzáférhetővé válik. Amennyiben a megrendelés Kereskedő általi visszaigazolása a megrendelés elküldésétől számított legkésőbb két munkanapon belül a vásárlóhoz nem érkezik meg, a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól. Ilyen esetben a megrendelést újra le kell adni, amennyiben a termék megvásárlása továbbra is szándékában áll a vásárlónak.

A szerződés megkötésének és a szerződésnek a nyelve a magyar.

A megvásárolt termék tulajdonjoga az áru kifizetésével és átvételével száll át a vásárlóra.


Szállítási feltételek

Az on-line megrendelt termékek kiszállítása általában 5 munkanapon belül történik. Amennyiben a termék nincsen raktáron, úgy e-mail útján értesítjük a várható szállítási időpontról.
Az áru átvételekor a vásárló köteles ellenőrizni a csomag illetve a termék sértetlenségét és a számlán feltüntetett tételek helyességét.

Nem köteles átvenni a vásárló a szállítótól az www.skinzone.hu internetes üzletben vásárolt árut, amennyiben a megrendelttől eltérő árut kézbesítenek számára, ill. az áru nem felel meg a Kereskedő által visszaigazolt megrendelésben foglaltaknak, továbbá amennyiben az áru sérült csomagolásban érkezik ill. az áru átadása a szükséges értékesítési okmányok nélkül történik. Ilyen esetben a vásárló jogosult a megrendelésnek megfelelő termék leszállítását kérni, vagy amennyiben ez nem lehetséges, úgy a vásárló jogosult a termék vételárából árleszállítást igényelni, ill. jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni.


Fizetési feltételek

A termék kifizetése az alábbi módokon lehetséges:

- banki előreutalással a Kereskedő UniCredit Bank Zrt-nél vezetett, 10918001-00000027-09160005 számú számlájára (közvetlen pénztári befizetés a jelentős bankköltség miatt nem elfogadott)
- futárszolgálati utánvéttel az áru átvételével egyidejűleg
- dombornyomott bankkártyával a PayPal internetes fizetési rendszerén keresztül "info@skinzone.hu" kedvezményezett részére előrefizetéssel.

10.000 Ft-ot meghaladó értékű megrendelés esetén kizárólag banki előreutalással vagy a PayPal rendszerén keresztül lehet fizetni.
 

Az elállás joga

A vásárló a szerződéstől 14 (tizennégy) naptári napon belül indokolás nélkül elállhat. A vásárló elállási jogát az áru átvételének napjától kezdve gyakorolhatja az alábbi feltételek szerint:
Az elállást írásban kell közölni a Fox Hunter Kft. székhelyére megküldött ajánlott tértivevényes levél útján.
Elállás esetén a terméket eredeti bontatlan és sértetlen állapotban kell az elállási nyilatkozattal és a számlával együtt a Kereskedő részére visszaküldeni, azzal, hogy a postai költséget a feladó viseli. Elállás esetén a Kereskedő teljes vételár visszatérítését kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaküldése esetén vállalja.
Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárlónak, azonban a termék visszaküldéséről a vásárlónak saját költségére kell gondoskodnia.
Amennyiben a visszaküldött termék a fenti feltételeknek megfelel, úgy a Kereskedő kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően, a csomag átvételét követő 30 naptári napon belül visszautalja a vásárló részére.
Egyedi igények - pl. saját kép és/vagy egyedileg megadott méretek -
alapján készített termék esetében a vásárló nem gyakorolhatja az elállás jogát.


A reklamációk és szavatossági igények kezelése

Jótállás

A jótállási idő az áru vásárló által történő átvételének dátumával veszi kezdetét.

A jótállási idő minden termék vonatkozásában általánosan 12 hónap az átvétel dátumától számítva, amennyiben a gyártó vagy a Kereskedő az adott termék vonatkozásában speciális jótállási időt nem határoz meg. A jótállási idő adatai a termékhez mellékelt jótállási jegyen találhatók. Amennyiben jótállási jegy kiállítására nem került sor, akkor a számla egyben a jótállási jegy is.

Jótállás csak a rendeltetésszerűen használt, sértetlen és a Kereskedő számlájával igazolt termékre érvényesíthető.

Amennyiben a jótállási időn belül a termék meghibásodása következtében a vásárló a terméket rendeltetésszerűen nem képes használni és a hiba nem hárítható el, úgy a jótállás keretében a vásárló elsődlegesen a termék kicserélését, másodlagosan a termék árának leszállítását, illetve elállási jogát gyakorolhatja, amennyiben a termék javítására vagy kicserélésére nincsen lehetőség.

A jótállási igény a Kereskedő ügyfélszolgálati irodájának címére történő megküldéssel érvényesíthető. A reklamáció kizárólag az alábbi feltételek együttes fennállása esetén érvényesíthető:

• a meghibásodás a jótállási idő alatt keletkezett – ennek igazolására a vásárló bemutatja a szabályosan és olvashatóan kitöltött „Jótállási jegyet“ a kitöltött eladási dátummal, a Kereskedő bélyegzőjével, valamint a Kereskedő felelős személyének aláírásával ellátva,

• a vásárló az árut a Kereskedőtől, mint eladótól vásárolta, ennek igazolására vásárló bemutatja a Kereskedő által kiállított számlát,

• a termék hibás, ennek bizonyítására a vásárló bemutatja a hibás terméket.

A Kereskedő az igény jogosságát haladéktalanul elbírálja, a bonyolultabb esetekben az igény elbírálása az igény beérkezését követő három munkanapon belül történik. Amennyiben bármely fenti feltétel hiányzik, a Kereskedő a vásárló igényének jogosságát nem ismeri el, és azt elutasítja. A jogos reklamáció lebonyolítására legkésőbb az igény elbírálását követő 30 napon belül kerül sor.

A jótállás nem vonatkozik a termék helytelen, rendeletetés ellenes használatából illetve az áru a vásárlónak felróható okból bekövetkezett meghibásodására.

Ügyfél adatok kezelése

A vásárló megrendeléshez kapcsolódó adatszolgáltatása önkéntes. A vásárló név és lakcímadatát, e-mail címét, valamint telefonszámát a Kereskedő a szerződés teljesítése, a szerződés létrejöttének és feltételeinek későbbi bizonyítása, számlázás illetve a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése céljából a vonatkozó hatályos adatvédelmi jogszabályi rendelkezéseknek jogosult kezelni és azokat tárolni. Az így kezelt adatokat a Kereskedő kizárólag saját tevékenységi körében, ajánlattevői tevékenysége körében használja fel arra. hogy saját ajánlatairól, akcióiról tájékoztatást küldjön. Az adatok felhasználása mindaddig folyamatos, amíg a vásárló a Kereskedőnek címzett és megküldött kifejezett írásbeli nyilatkozatával a személyes adatai további felhasználását megtiltja.


Felelősség korlátozása

A Kereskedő nem felelős a módszerért, amellyel a vásárlók a Kereskedő termékeit és szolgáltatásait felhasználják.
A Kereskedő által forgalmazott termékek és szolgáltatások nem engedélyezett vagy helytelen, rendeltetés ellenes használatából eredő, valamint a termékek felhasználása során a Kereskedőnek fel nem róható okból bekövetkezett károkért a Kereskedő nem vállal felelősséget.
A Kereskedő nem vállal továbbá felelősséget a termékekkel és szolgáltatásokkal a vásárlók ill. harmadik személyek által történő esetleges visszaélések esetében sem.
A feleken kívül álló harmadik fél szolgáltató által biztosított hírközlési infrastruktúra, szolgáltatás vonatkozásában a Kereskedő minden felelősséget kizár.
A vásárló által feltöltött és a megrendelés alapján a skin felületén megjelenített fénykép, kép, bármely egyéb grafikai alkotás jogszerű felhasználhatóságáért a vásárlót kizárólagos felelősség terheli. Ilyen esetben a felhasználáshoz esetlegesen szükséges harmadik fél előzetes hozzájárulásának beszerzése a vásárló kötelezettsége, a Kereskedő minden ilyen felhasználás vonatkozásában minden felelősséget kizár.


Szerzői és felhasználási jogok

A SkinZone adatbázisában elektronikusan feldolgozott fényképek, grafikai, szöveges és egyéb anyagok vannak megjelenítve, amelyek különböző képi, grafikai, szöveges és más motívumokat tartalmaznak (a továbbiakban: „Alkotás"). Minden Alkotás az adatbázisban egy nyilvántartási számmal, a szerző vezeték- és utónevével rendelkezik (művésznévvel), esetenként pedig további információkat is tartalmazhat.
Az összes Alkotás a honlapon kicsinyített ábrázolásban található. A honlapra látogató felhasználó jogosult a saját számítógépén az Alkotást kinagyítani olyan méretűre, amekkorát ehhez a művelethez az alkalmazás az internetes böngésző közvetítésével támogat.
Valamennyi Alkotás szerzői jogi védelem alatt áll. A felhasználó kizárólag megtekintés formájában jogosult az Alkotás használatára, azaz, a felhasználó nem jogosult az Alkotást megváltoztatni, módosítani, másolni, sokszorosítani, átruházni, nyilvánosan közzétenni, más egyéb módon terjeszteni, értékesíteni, bérbe adni, kölcsönadni, megjeleníteni, megvalósítani, reprodukálni, publikálni, arra licenc jogot alapítani, bárminemű információt arról átvinni. Nem jogosult továbbá eladni az Alkotás eredeti példányát, sem annak reprodukcióit, amelyek a SkinZone adatbázis részét képezik, nem jogosult továbbá az Alkotás egészének vagy részének felhasználásával további alkotásokat létrehozni. A terméken megjelenített Alkotás bármely, előzetesen írásban nem engedélyezett felhasználása jogosulatlan felhasználásnak és a szerzői jog megsértésének minősül.
A felhasználó a SkinZone oldalak használata közben nem jogosult semmilyen mértékben és módon beavatkozni az internetes oldalak megjelenésébe, sem azok biztonságos működésébe. A felhasználó nem jogosult továbbá az oldalakat felhasználni hibás fájlok, számítógépes vírusok átvitelére, továbbá nem jogosult behatolni a nevezett oldalak nyilvánosság számára nem hozzáférhető részeibe.


Záró rendelkezések

Az ÁSZF feltételeket a Fox Hunter Kft. – a vonatkozó hatályos magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az internetes honlapon való közzététel napján lép hatályba.
A Kereskedő internetes honlapját látogató vásárlók kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a vásárló a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja a SkinZone oldalakat és megrendelést ad le, azt a Kereskedő jogosult úgy értelmezni, hogy a vásárló az ÁSZF módosítását elfogadta.
A melléklet az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi.